День єднання

22 січня 1919 року відбулось урочисте проголошення Акту Злуки УНР і ЗУНР. Це була велика, урочиста, єдина в своєму роді історична маніфестація братерства українського народу. Вона не лише справила велике враження на всіх учасників, але й почала нову добу в житті народу. Ця заява єдності всіх українців назавжди знищила штучно збудований фізичний і духовний кордон між його гілками.

Об'єднавча акція 1919 року залишила глибинний слід в історичній пам'яті українського народу.

Так, знаменним етапом піднесення духу свободи став "живий ланцюг" між Києвом і Львовом, коли 22 січня 1990 року тисячі українців взялися за руки на згадку про проголошення Акту Злуки.

Ми є нащадками наших славетних предків і в складний час для нашої держави змогли довести усьому світу, і в першу чергу собі, що ми - єдиний народ, який не зламається під ударами долі.

Тому, як знак вшанування усіх тих, хто боровся і бореться за соборність України, 20 січня у Несватківській філії КЗ «Олександрівське НВО №2» було проведене спортивне свято – «Козацькі забави». Цей захід був символічним ще й тому, що він сприяв об'єднанню шкіл НВО №2 в одну родину. Адже в ньому брали участь команди Бірківської, Івангородської, Підлісненської, Несватківської філій та Олександрівський НВК №2.

Всіх присутніх привітав та побажав спритності і витривалості учасникам команд директор КЗ « Олександрівське НВО №2» Зінченко Олександр Володимирович.

Наші юні козаки змогли показати свої фізичні здібності у змаганнях з підтягування на перекладині. Під час стрибків у довжину з місця хлопці вправлялися в тому, хто ж з них міг би застрибнути на коня, що рухається (якби жили в епоху козацтва).

Також команди змогли проявити свою силу у змаганнях «Лазіння по канату», спритність під час човникового бігу та виявили себе добрими «стрільцями» під час виконання штрафних кидків.

А щоб підтримати наших захисників і дати змогу їм трішки відпочити між змаганнями, дівчата виконували пісні, гуморески і танці.

Усі учасники команд показали себе спритними, сильними, сміливими. А перемогу здобули: І місце – Несватківська філія, ІІ місце – Олександрівський НВК, ІІІ місце – Підлісненьська філія.

Тож, як каже народна мудрість: «Козацькому роду нема пере
Кiлькiсть переглядiв: 57

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Фотогалерея

Офіційний сайт

вулиця Незалежності України, 89,
поштовий індекс 27300, область Кіровоградська, cмт Олександрівка,

Дата останньої зміни 13 Лютого 2017

Цей сайт безкоштовний!